Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Serviciile secrete americane anunţă că hackerii ruşi au pătruns în sistemele informatice de vot

Serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că hackerii ruşi au pătruns în sistemele informatice de vot din şapte state americane, înainte de alegerile din SUA din anul 2016, potrivit multor oficiali americani, citaţi de site-ul postului NBC News.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2018 - 13:30

Rapoarte clasificate solicitate de fostul preşedinte american Barack Obama, în ultimele sale săptămâni de mandat, au indicat că în cazul a şapte state americane existau suspiciuni întemeiate că sistemele electronice de vot ar fi fost compromise de hackerii ruşi.

Potrivit unor oficiali americani de rang înalt, citaţi de NBC News, serviciile secrete SUA credeau în ianuarie 2017 că hackerii ruşi au pătruns în sistemele din statele Alaska, Arizona, California, Florida, Illinois, Texas şi Wisconsin.

Oficialii afirmă că sistemele de vot din cele şapte state au fost compromise în diverse moduri, de la pătrundere în site-urile statelor până la pătrundere în baza de date a votanţilor, însă toate sursele citate de NBC au spus că niciun vot nu a fost modificat şi niciun votant nu a fost exclus din baza de date.

Înainte de alegeri, oficialii de la Washington au informat unele din aceste state că sistemele lor sunt vizate de entităţi străine, însă nu au precizat că aceste acţiuni sunt orchestrate de Rusia, informează NBC, citând surse anonime din cadrul autorităţilor statale.

Pe de altă parte, Departamentul de Securitate Internă de la Washington a negat informaţiile prezentate de postul NBC News, relatează agenţia Reuters.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial desăşurat în SUA în 2016 în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

Comentarii

loading...