Serbia și Elveția au primit primele doze de vaccin anti-COVID-19

Primele loturi din vaccinul anti covid Pfizer-BioNTech au foste livrat marţi Serbiei și Elveției, unde vaccinarea ar urma să înceapă săptămâna viitoare, respectiv la începutul anului viitor.

Share

Romania libera 0 comentarii

22.12.2020 - 22:55

Serbia a autorizat vineri importul vaccinului Pfizer-BioNTech și este prima ţară din Balcanii de Vest care a cumpărat un vaccin anti-COVID. Au ajuns 4.875 de doze, iar în ianuarie vor fi livrate încă 21.000.

Imunizarea va începe probabil săptămâna viitoare cu rezidenţii din azilurile de bătrâni.

La rândul său, Elveţia a primit tot marți primele doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech şi va demara în curând o campanie naţională de vaccinare. Inițial, 107.000 de doze vor fi distribuite în cantoanele elveţiene, iar prioritate au vârstnicii, din 4 ianuarie.

Livrările suplimentare de 250.000 de doze pe lună şi aprobarea probabilă a altor vaccinuri aflate în prezent în etapa de analiză oferă speranţa ca orice persoană din Elveţia care doreşte să primească un vaccin în regim de gratuitate să poată să beneficieze de acesta până la jumătatea anului 2021, au anunţat oficialii elveţieni din domeniul sănătăţii.

Numărul cazurilor de COVID-19 din Elveţia şi din Liechtenstein a depăşit pragul de 400.000, iar bilanţul deceselor este de peste 6.000.

Comentarii