2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeInternaționalSerbia se oferă să găzduiască o întâlnire a lui Donald Trump cu...

Serbia se oferă să găzduiască o întâlnire a lui Donald Trump cu Vladimir Putin

“Propunem organizarea la Belgrad a unei întâlniri între Trump şi Putin. Nu există un loc mai bun decât Serbia”, a afirmat, vineri, Ivica Dacici, care este prim-vicepremier şi ministru de Externe al Serbiei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, l-a felicitat marţi pe omologul său din Rusia, Vladimir Putin, pentru câştigarea scrutinului prezidenţial. Liderul de la Casa Albă a precizat că probabil se va întâlni în curând cu Vladimir Putin pentru a discuta despre armament, despre crizele din Coreea de Nord, Ucraina şi Siria.

“Probabil ne vom întâlni în viitorul nu prea îndepărtat pentru a discuta despre cursa înarmării, care scapă de sub control”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Ulterior, Donald Trump şi-a justificat decizia de a-l felicita, în pofida sfaturilor consilierilor prezidenţiali, pe Vladimir Putin, liderul de la Casa Albă criticând dur “presa ştirilor false” care “a înnebunit” că el nu l-a “insultat” pe şeful statului rus.

“L-am sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-l felicita pentru victoria electorală (în trecut, l-a sunat şi fostul preşedinte Barack Obama). Presa de tip Ştiri False a înnebunit, deoarece ar fi vrut să îl insult. Presa se înşeală! Relaţiile bune cu Rusia (şi cu alţii) sunt un lucru bun, nu un lucru rău”, a argumentat Donald Trump. “Aceste relaţii ne pot ajuta să rezolvăm probleme precum Coreea de Nord, Siria, Ucraina, reţeaua Stat Islamic, Iranul şi chiar eventuala cursă a înarmării. (…) Pace prin putere!”, a spus Donald Trump.

Decizia lui Donald Trump de a-l suna pe Vladimir Putin a fost criticată de senatorul republican John McCain, care a afirmat că un preşedinte al SUA “nu ar trebui să felicite dictatori pentru câştigarea unor alegeri simulate”.

De asemenea, potrivit cotidianului The Washington Post şi site-ului Axios.com, consilierii prezidenţiali îi recomandaseră lui Donald Trump să nu îi transmită felicitări lui Vladimir Putin.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă