Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Serbia renunță să participe la un exercițiu militar în Belarus, la cererea Uniunii Europene

La presiunile Uniunii Europene, Serbia a renunțat să participe la exercițiul militar "Slavic Brotherhood" (Frăția Slavă) 2020, găzduit de Belarus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

10.09.2020 - 00:00

La presiunile Uniunii Europene, Serbia a renunțat să participe la exercițiul militar "Slavic Brotherhood" (Frăția Slavă) 2020, găzduit de Belarus, anunță, miercuri, Radio Europa Liberă.

Guvernul de la Begrad a anunțat, în plus, că va suspenda participarea Serbiei la toate exercițiile militare internaționale în următoarele șase luni, cum ar fi cele cu NATO, cu China sau cu Rusia.

Aleksandar Vulin, ministrul sârb al Apărării, a precizat că retragerea de la exercițiul "Slavic Brotherhood 2020" a fost sugerată de UE, care i-a recomandat Serbiei să nu trimită niciun fel de trupe în Belarus.

UE "ne-a cerut să renunțăm la exercițiul planificat cu Belarus sau riscăm să ne pierdem viitorul european", a recunoscut ministrul Aleksandar Vulin.

Serbia este o țară care dorește să devină membru al UE.

Comentarii