23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSemnal de alarmă în Franța. Sute de jihadiști ar putea fi eliberați...

Semnal de alarmă în Franța. Sute de jihadiști ar putea fi eliberați din închisori

“531 de indivizi sunt încarceraţi pentru fapte de terorism islamist. Ori dintre ei, percepuţi în mod obiectiv drept cei mai periculoşi în acest stadiu, 43 vor fi eliberaţi în cursul anului 2020, 57 vor fi eliberaţi în 2021 şi 46 în 2022”, a afirmat Larrivé, din partidul Les Republicains, în scrisoarea trimisă lui Emmanuel Macron publicată vineri de Le Figaro.

“Cine ar putea crede că aceşti indivizi (…) odată liberi nu reprezintă o imensă provocare pentru securitatea naţională?”, se întreabă deputatul francez.

Deputatul face apel la preşedintele Macron “să supună aprobării francezilor, printr-un referendum organizat înainte de venirea verii, o lege care creează un tribunal pentru siguranţa naţională”, care ar fi competent “să ordone, la cererea parchetului naţional antiterorist, plasarea în detenţie a teroriştilor islamişti la ieşirea lor din închisoare”.

Chestiunea acestei detenţii suplimentare a revenit în dezbatere în luna ianuarie, după eliberarea primului jihadist francez condamnat la revenirea din Siria, Flavien Moreau, care a ispăşit o condamnare de şapte ani de închisoare. El este acum monitorizat în cadrul unei supravegheri judiciare şi punerea sa în libertate este însoţită de diverse obligaţii şi interdicţii.

Potrivit lui Guillaume Larrivé, “77 de foşti deţinuţi au făcut obiectul, timp de câteva luni, unei măsuri individuale de control administrativ şi de supraveghere” în 2019.

Dar “asta nu va fi de ajuns pentru a dezamorsa bombele umane care ameninţă să explodeze astăzi, mâine sau poimâine”, a avertizat deputatul.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

România trece la ora de vară. În cât timp se adaptează organismul la noua schimbare

România trece la ora de vară în acest weekend, moment așteptat de milioane de români. Mai concret, în data de 31 martie (sâmbătă spre...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă