Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Segolene Royal anunţă că nu va candida la alegerile europene

Segolene Royal, fost ministru al ecologiei, a anunţat vineri că nu va candida la alegerile europene din mai 2019, în contextul în care nu a avut loc o raliere a stângii, relatează AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.01.2019 - 13:30

"Nu mă voi afla pe nicio listă", a declarat Segolene Royal pe France Inter, dând totuşi asigurări că ea va fi "prezentă în dezbaterea europeană".

Ea a anunţat în toamnă că va reflecta la ipoteza privind o candidatură în fruntea unei liste care să depăşească aparatul socialist, precizând că va da un răspuns în ianuarie.

"Am pus condiţia, pentru a răspunde presiunii amabile a prietenilor mei, să putem structura şi crea o convergenţă şi o raliere a ecologiştilor, stângii, democraţilor şi a societăţii civile deopotrivă. Aceste condiţii nu sunt îndeplinite, întrucât un anumit număr de parteneri au refuzat, şi în consecinţă dispun din nou de libertatea de a nu candida", a explicat Segolene Royal.

Liderul ecologiştilor, Yannick Jadot, a refuzat pe 21 decembrie propunerea lui Segolene Royal de a fi numărul doi pe o listă condusă de ea. La rândul său, Benoît Hamon, liderul formaţiunii Generations, a respins luni o alianţă cu Partidul Socialist.

Deputatul PS Guillaume Garot a încercat să-l contacteze miercuri pe Yannick Jadot prin SMS, dar nu a reuşit, a declarat el pentru AFP.

"Îmi pare rău că această raliere nu are loc, pentru că avem în faţa noastră provocări absolut considerabile. Există o urgenţă climatică, există o urgenţă socială, există o urgenţă democratică, există o amplificare a naţionalismelor şi să vedem că nu suntem capabili să ne unim la nivelul democraţilor, al stângii şi al ecologiştilor, este totuşi destul de dezolant, dar sper că îşi vor continua eforturile", a afirmat fosta candidată la preşedinţie.

Yannick Jadot şi Benoît Hamon "vor trebui să dea socoteală", a avertizat ea. "Întrucât dacă după alegerile europene avem un haos la nivelul Parlamentului European, o puternică amplificare a naţionalismelor, pentru că nu am avut o ofertă politică entuziasmantă, credibilă, va fi responsabilitatea celor care şi-au pus înainte aparatul politic şi ego-urile lor înaintea acestei ralieri politice", a mai spus ea, vorbind despre "o culpă gravă într-un moment de cotitură".

Comentarii