13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSegolene Royal anunţă că nu va candida la alegerile europene

Segolene Royal anunţă că nu va candida la alegerile europene

“Nu mă voi afla pe nicio listă”, a declarat Segolene Royal pe France Inter, dând totuşi asigurări că ea va fi “prezentă în dezbaterea europeană”.

Ea a anunţat în toamnă că va reflecta la ipoteza privind o candidatură în fruntea unei liste care să depăşească aparatul socialist, precizând că va da un răspuns în ianuarie.

“Am pus condiţia, pentru a răspunde presiunii amabile a prietenilor mei, să putem structura şi crea o convergenţă şi o raliere a ecologiştilor, stângii, democraţilor şi a societăţii civile deopotrivă. Aceste condiţii nu sunt îndeplinite, întrucât un anumit număr de parteneri au refuzat, şi în consecinţă dispun din nou de libertatea de a nu candida”, a explicat Segolene Royal.

Liderul ecologiştilor, Yannick Jadot, a refuzat pe 21 decembrie propunerea lui Segolene Royal de a fi numărul doi pe o listă condusă de ea. La rândul său, Benoît Hamon, liderul formaţiunii Generations, a respins luni o alianţă cu Partidul Socialist.

Deputatul PS Guillaume Garot a încercat să-l contacteze miercuri pe Yannick Jadot prin SMS, dar nu a reuşit, a declarat el pentru AFP.

“Îmi pare rău că această raliere nu are loc, pentru că avem în faţa noastră provocări absolut considerabile. Există o urgenţă climatică, există o urgenţă socială, există o urgenţă democratică, există o amplificare a naţionalismelor şi să vedem că nu suntem capabili să ne unim la nivelul democraţilor, al stângii şi al ecologiştilor, este totuşi destul de dezolant, dar sper că îşi vor continua eforturile”, a afirmat fosta candidată la preşedinţie.

Yannick Jadot şi Benoît Hamon “vor trebui să dea socoteală”, a avertizat ea. “Întrucât dacă după alegerile europene avem un haos la nivelul Parlamentului European, o puternică amplificare a naţionalismelor, pentru că nu am avut o ofertă politică entuziasmantă, credibilă, va fi responsabilitatea celor care şi-au pus înainte aparatul politic şi ego-urile lor înaintea acestei ralieri politice”, a mai spus ea, vorbind despre “o culpă gravă într-un moment de cotitură”.

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă