Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Henry Bolton (Foto: talkradio.co.uk)

Șeful partidului britanic UKIP a fost demis, după ce fosta lui iubită a jignit-o pe Meghan Markle

Liderul partidului eurofob britanic Ukip, Henry Bolton, a fost demis din funcţie printr-un vot al aderenţilor săi în cursul unui congres extraordinar, organizat la Birmingham sâmbătă, ceea ce aduce partidul într-o nouă criză internă, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 18.02.2018 - 09:45

Bolton a fost obligat să se retragă în urma unor observații făcute de fosta sa prietenă despre logodnica prinţului Harry, Meghan Markle.

"Henry Bolton a fost revocat printr-o decizie democratică a aderenţilor", cu 63% din sufragii, a declarat Paul Oakden, lider al Ukip, responsabil cu problemele organizatorice ale partidului.

Confruntat deja cu dificultăţi financiare, Ukip va trebui să-şi înlocuiască liderul pentru a patra oară în mai puţin de doi ani după retragerea conducătorului său istoric Nigel Farage, la puţin timp după referendumul din 23 iunie 2016, care decisese ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

"Cred că va fi foarte dificil pentru partid să supravieţuiască" unei noi bătălii pentru conducere, a declarat Henry Bolton în cursul congresului extraordinar.

Noi alegeri urmează să fie organizate în următoarele 90 de zile. În timpul acestei perioade, eurodeputatul Gerard Batten va asigura interimatul.

Ales în septembrie 2017, Henry Bolton a fost vizat de numeroase critici după dezvăluirea în presă a unor SMS-uri trimise de fosta sa iubită, Jo Marney, unui prieten. În aceste mesaje, ea aprecia că Meghan Markle, a cărei căsătorie cu Harry este prevăzută pentru 19 mai la Windsor, va "păta familia noastră regală".

                                       Jo Marney  (Foto: Red Ice)

În ianuarie, Bolton fusese deja vizat de un vot de neîncredere din partea Comitetului executiv al partidului, dar refuzase să demisioneze.

Bolton (54 de ani) dăduse asigurări că a pus capăt relaţiei sale cu Jo Marney, cu 29 de ani mai tânără decât el, şi pentru care el îşi părăsise soţia. Fotografii care îi arată împreună fuseseră ulterior publicate de tabloidele britanice.

Într-un editorial din Daily Telegraph joi, Nigel Farage deplânsese această telenovelă. El îşi exprimase totuşi sprijinul faţă de Henry Bolton, estimând că situaţia Ukip se degradase prea mult pentru a se lansa în căutarea unui nou şef.

"Alternativa pentru partid este să continue pe calea autodistrugerii, până la a deveni insignifiant. Este poate prea târziu pentru a salva Ukip, dar nu se ştie niciodată", apreciază acesta.

Comentarii