Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Şeful misiunii diplomatice al Coreei de Nord din Italia ar fi cerut azil politic

Jo Song-gil, însărcinat cu afaceri ad interim, conducătorul interimar al Ambasadei Coreei de Nord la Roma, ar fi solicitat protecţie din partea autorităţilor italiene, diplomatul solicitând azil politic într-o ţară terţă, posibil Coreea de Sud, informează agenţia de ştiri Yonhap.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.01.2019 - 10:25

Începând din luna decembrie, autorităţile italiene asigură protecţia diplomatului nord-coreean şi a familiei acestuia pe perioada desfăşurării procedurilor de procesare a solicitării sale de azil politic.

O sursă din cadrul serviciilor de informaţii de la Seul a transmis că nu poate confirma faptul că diplomatul a depus o cere de azil politic în Coreea de Sud.

Jo Song-gil, care a fost trimis în Italia în mai 2015, conduce misiunea diplomatică nord-coreeană din această ţară după expulzarea ambasadorului Mun Jong-nam, în octombrie 2017, în urma celui de-al şaselea test atomic efectuat de regimul de la Phenian.

Se pare că diplomatul a luat decizia de a cere azil politic după ce a primit ordinul de a reveni la Phenian.

Este posibil ca educaţia copiilor săi să fie un motiv pentru solicitarea de azil politic, la fel cum a fost cazul lui Thae Yong-ho, un diplomat de la Ambasada nord-coreeană de la Londra, care a fugit în Coreea de Sud în 2016.

Comentarii

loading...