15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalŞeful diplomaţiei nord-coreene, vizită oficială în China

Şeful diplomaţiei nord-coreene, vizită oficială în China

“Ri Yong Ho a sosit azi la Beijing”, a anunţat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, în timpul unui briefing de presă.

Venirea lui Ri intervine cu câteva zile după vizita inopinată întreprinsă în China de liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong Un, prima deplasare a acestuia în afara ţării sale, de când a preluat puterea, în 2011.

Ministrul nord-coreean urmează să efectueze în zilele următoare vizite în Rusia, în Azerbaidjan şi în alte foste republici sovietice, potrivit agenţiei de presă nipone Kyodo, care citează o sursă diplomatică.

Potrivit aceleiaşi surse, Ri Yong Ho va participa până vineri, în capitala azeră Baku, la o reuniune a Mişcării ţărilor nealiniate, organizaţie înfiinţată în timpul Războiului Rece şi care regrupează circa 120 de ţări ce nu doresc să se alinieze sub nicio putere mondială.

Jocurile Olimpice de Iarnă organizate în februarie la Pyeongchang, în Coreea de Sud, au constituit catalizatorul unei spectaculoase apropieri intercoreene. Nordul izolat a trimis la JO atleţi, reprezentanţi ai regimului şi majorete.

De asemenea, Nordul şi Sudul au decis să organizeze un summit la 27 aprilie. Această întrevedere între Kim şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in ar urma să preceadă o întrevedere istorică tete-a-tete între liderul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump, în mai.

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă