Rex Tillerson

Șeful diplomației americane anunță măsuri contra hărțuirii sexuale în Departamentul de Stat

Secretarul de stat Rex Tillerson a afirmat luni, că angajaţii Departamentului de Stat al SUA trebuie să intervină în cazul în care sunt martori la acte de hărţuire sexuală, relatează Reuters citată de Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2018 - 18:44

Rex Tillerson a făcut această declarație la o zi după ce preşedintele Donald Trump şi-a exprimat solidaritatea cu unele persoane acuzate de hărţuire.

Aflat la Cairo, Tillerson a spus că în această privinţă toţi angajaţii Departamentului de Stat american vor urma cursuri obligatorii până la data de 1 iunie.

Rex Tillerson efectuează o vizită în Egipt, prima etapă a unui turneu diplomatic în Orientul Mijlociu care va mai cuprinde Kuweit, Liban, Iordania şi Turcia.

Potrivit oficialului american, respectul faţă de ceilalţi constituie o valoare esenţială în Departamentul de Stat american.

''Nu există nicio altă formă mai umilitoare de lipsă de respect faţă de o persoană, nimic mai înjositor pentru cineva decât să sufere un asemenea tratament. Nu este în regulă dacă vezi că se întâmplă ceva de genul acesta şi te uiţi în altă parte. Trebuie să faci ceva, trebuie să anunţi pe cineva. Trebuie să intervii'', a accentuat secretarul de stat al SUA.

În luna noiembrie, aproximativ 200 de femei care lucrau în domeniul securităţii naţionale, inclusiv în Departamentul de Stat american, au semnat o scrisoare în care afirmau că politicile de combatere a hărţuirii sexuale în instituţie sunt slabe şi de multe ori ele nu sunt puse în practică.

Şi Casa Albă a făcut obiectul unor acuzaţii similare. Săptămâna trecută, doi consilieri au părăsit administraţia prezidenţială după ce la adresa lor au apărut acuzaţii de hărţuire sexuală. Ambii bărbaţi au respins acuzaţiile respective.

Comentarii