8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalȘeful de cabinet al lui Donald Trump, Mark Meadows, testat pozitiv cu...

Șeful de cabinet al lui Donald Trump, Mark Meadows, testat pozitiv cu coronavirus

Cel puțin alți patru oficiali ai Casei Albe au fost infectați, inclusiv Cassidy Hutchinson, unul dintre cei mai apropiați asistenți ai Meadows. Un asistent oficial al campaniei Trump, Nick Trainer, este, de asemenea, infectat, potrivit apropiaților.

Purtătorii de cuvânt de la Casa Albă nu au răspuns solicitările de comentarii ale presei, tot o atitudine de silenzio stampa adoptând și responsabilii în materie de comunicare ai echipei de campanie a lui Donald Trump.

Șeful de cabinet a fost implicat în efortul postelectoral al lui Trump de a contesta voturile în mai multe state, unde președintele se află în urma contracabdidatului săi, Joe Biden. Surse prezidențiale susțin chiar că unii asistenți ai Casei Albe au fost conștienți la începutul săptămânii că Meadows s-a infectat, dar li s-ar fi spus să păstreze tăcerea și au acționat în consecință.

Meadows a fost la sediul campaniei Trump împreună cu președintele, fără mască, și s-a întors miercuri și fără mască, au spus două persoane familiare cu situația.

Până în prezent peste trei zeci de persoane asociate cu președintele sau Casa Albă au fost infectate cu coronavirus, inclusiv președintele, soția sa, Melania și fiul său cel mai mic, Barron. Șeful de cabinet al vicepreședintelui Mike Pence, Marc Short, și alți asistenți au dat rezultate pozitive la testările de la sfârșitul lunii trecute, cu puțin înainte de alegeri.

Reacția lui Trump în fața pandemiei este văzută ca un motiv major pentru care Președintele se află în situația de a pierde alegerile în fața lui Biden.

Peste 126.000 de persoane din SUA au fost infectate vineri de noul coronavirus, potrivit datelor oficiale, stabilindu-se astfel un nou record. Până în prezent, aproximativ 9,7 milioane de americani au contractat virusul și cel puțin 236.000 au murit.

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Asigurări de sănătate: despăgubirile cresc cu 27% în 2023, potrivit UNSAR

Românii au accesat anul trecut, în baza asigurărilor voluntare de sănătate, servicii medicale în valoare de 458 milioane lei. Cifra este în creștere cu...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...
Ultima oră
Pe aceeași temă