19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalSecretele tehnologiilor de apărare ale NATO au intrat în posesia rușilor

Secretele tehnologiilor de apărare ale NATO au intrat în posesia rușilor

Rachete de croazieră, sisteme de apărare antiaeriană, blindate, avioane, elicoptere, toate sunt studiate în detalii.

Datele obținute după analizarea unei rachete americane Tomahawk, care nu a explodat în Siria, vor fi folosite în conceperea noilor sisteme de război electronic pentru detectarea rachetelor de acest tip.

Faptul că rachete americane de croazieră s-au aflat în mâinile experților ruși a fost o ocazie pentru familiarizarea cu ultimele descoperiri tehnologice americane, dar și pentru observarea organizării sistemelor de navigație și a modului primirii datelor.

Un adevărat cadou pentru structurile sectoarelor industriei apărării care se ocupă de bruiaj și experții ruși în domeniu speră ca în curând să poată interveni pentru schimbarea traiectoriilor rachetelor Tomahawk în cazul unui conflict.

Industria de apărare deține o serie de tehnologii secrete, dintre care unele le depășesc pe cele ale forțelor ruse.

În ceea ce-i privește pe americani, este puțin probabil că după descoperirea acestor tehnologii să poată aduce schimbări considerabile rachetelor Tomahawk, ce nu numai că echipează forțele armate ale SUA, dar intră și în dotarea militară a unor aliați.

Nu este pentru prima oară când industria de apărare a Rusiei primește astfel de „cadouri” generoase.

În timpul războiului din Vietnam, un avion a revenit pe aerodrom cu o rachetă de tip aer-aer înfiptă în aripa sa fără să explodeze. La acea vreme, constructorii sovietici au depășit dificultățile în conceperea ogivei termice autoghidată și au finalizat proiectul după ce au examinat racheta americană.

În plus, au existat operațiuni speciale destinate intrării în posesie de armamente aparținând inamicilor.

În Afghanistan, forțele speciale ale serviciilor secrete militare ale Rusiei (GRU) au obținut eșantioane de lansatoare de rachete sol-aer Stinger, atunci o armă ultramodernă. Unul din ultimele exemple este capturarea de vehicule militare americane Hammer,  experții ruși primind cinci astfel de vehicule pline cu echipamente electronice de ultimă oră.

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă