Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicola Sturgeon

Scoția cere să aibă, după Brexit, aceleași drepturi ca și Irlanda de Nord

Scoția și alte entități componente ale Marii Britanii trebuie să aibă permisiunea de a beneficia de orice reguli speciale aplicabile Irlandei de Nord după Brexit, a declarat vineri șefa Partidului Național Scoțian, Nicola Sturgeon, potrivit DPA citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2017 - 17:16

Sturgeon, care este și șefa guvernului delegat al Scoției, a salutat trecerea la faza următoare a negocierilor cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar a avertizat că ''diavolul stă în detalii și de acum lucrurile devin cu adevărat dure''.

''Dacă Brexit-ul are loc (eu aș fi dorit să nu fie cazul), rămânerea în interiorul pieței unice și a uniunii vamale este singura opțiune rezonabilă'', a scris Nicola Sturgeon pe Twitter.

Ea a adăugat că insistența guvernului britanic de a evita o ''frontieră dură'' între Republica Irlanda și provincia Irlanda de Nord înseamnă că ''nu se poate spune niciodată Scoției că independența va însemna o graniță dură între Scoția și restul Regatului Unit''.

Comisia Europeană a recomandat vineri trecerea imediată la faza a doua a negocierilor cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Executivul comunitar, care conduce negocierile pentru Brexit în numele celor 27 de state ale Uniunii, a apreciat că au fost înregistrate ''progrese suficiente'' cu privire la termenii ''divorțului'' de Marea Britanie, deschizând calea pentru faza a doua a negocierilor referitoare la viitorul relației dintre UE și Londra.

Comentarii

loading...