6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalSclavia modernă face ravagii în Marea Britanie. Peste 5.000 de victime, descoperite...

Sclavia modernă face ravagii în Marea Britanie. Peste 5.000 de victime, descoperite de voluntari

Acestea erau exploatate în spălătorii de maşini, pe şantiere, în saloane de manichiură sau bordeluri, a anunţat luni organizaţia împotriva traficului de persoane Unseen, citată de Reuters.

Potrivit acestei organizaţii, care a lansat linia în octombrie 2016, cele 3.710 de apeluri primite anul trecut de la public şi victime au dus la înregistrarea a circa 1450 de sesizări pe lângă grupările antisclavie, Agenţia naţională împotriva criminalităţii – aşa-zisul FBI britanic – şi unităţile locale ale poliţiei britanice. Unul din zece apeluri au venit de la potenţiale victime ale sclaviei moderne, iar jumătate de la persoane care s-au aflat în contact direct cu presupuse victime.

Aproape trei sferturi din cele 4.900 presupuse victime descoperite astfel – adică aproape 3.550 de persoane – munceau forţat în mici afaceri cum ar fi spălătorii de maşini sau saloane de manichiură, 774 erau obligate să se prostitueze şi 128 erau constrânse să lucreze ca slugi în casă.

“Sclavia modernă este o infracţiune ascunsă şi poliţia britanică se bazează în mare parte pe public să contribuie la scoaterea ei la lumină”, a declarat pentru Reuters Phil Brewer, comandantul brigăzii antisclavie a poliţiei londoneze.

Conform estimărilor guvernamentale, cel puţin 13.000 de oameni din Marea Britanie sunt victime ale muncii forţate şi exploatării sexuale, dar poliţia crede că cifra reală ar putea fi de câteva ori mai mare. Considerată lider global în lupta pentru a pune capăt acestui fenomen, Marea Britanie a adoptat în 2015 Legea privind sclavia modernă, vizând combaterea traficanţilor de persoane, protejarea persoanelor vulnerabile şi obligarea companiilor la verificări ale lanţului de aprovizionare pentru a depista eventualele situaţii de muncă forţată, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă