Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandalul Huawei: Ambasadorul Chinei acuză Canada

Ambasadorul chinez în Canada a acuzat miercuri această ţară că "adoptă în mod arogant standarde duble" din cauza "egocentrismului occidental şi a supremaţiei albe", pe fondul disputei diplomatice între Beijing şi Ottawa, informează joi dpa.

Share

Rl online 0 comentarii

10.01.2019 - 09:10

Omul de afaceri canadian Michael Spavor şi fostul diplomat canadian Michael Kovrig au fost plasaţi în detenţie în China, acuzaţi că "pun în pericol securitatea naţională", la câteva zile după ce oficiali canadieni au arestat-o pe Meng Wanzhou, directoarea financiară a gigantului în domeniul telecomunicaţiilor Huawei, la cererea autorităţilor americane.

Într-un editorial pentru publicaţia The Hill Times din Ottawa, ambasadorul chinez Lu Shaye a susţinut că apelul Canadei şi al altor ţări din Occident în vederea eliberării lui Kovrig şi Spavor încalcă suveranitatea judiciară a Chinei.

"Oricum, asupra anterioarei detenţii nefondate a cetăţeanului chinez Meng Wanzhou în Canada, la ordinul SUA, aceiaşi oameni au făcut comentarii total diferite", a scis Lu. "Se pare că, în opinia unora, doar cetăţenii canadieni trebuie să fie trataţi de o manieră umană şi doar libertatea lor este considerată valoroasă, în timp ce chinezii nu ar merita acest lucru", a adăugat el.

De asemenea, ambasadorul chinez a acuzat ţări precum Canada, SUA şi Marea Britanie că s-au erijat în reprezentanţi ai comunităţii internaţionale care ignoră ţările non-occidentale.

"Ceva este considerat că 'protejează securitatea naţională' atunci când este făcut de ţări occidentale, dar este catalogat drept 'fapte de spionaj' atunci când este făcut de China. Are aceasta vreo logică?", întreabă retoric ambasadorul chinez.

"Într-un asemenea context, statul de drept nu mai este nimic altceva decât o unealtă pentru scopurile lor politice şi un camuflaj pentru ca ei să practice hegemonia pe scena internaţională", a conchis ambasadorul Chinei în Canada.

Comentarii

loading...