Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Partidul Uniunea Creştin Democrată (CDU) al Angelei Merkel şi FDP (liberali) au recunoscut că au luat date despre alegători

Scandalul „Cambridge Analytica“, varianta germană

Partidul Uniunea Creştin Democrată (CDU) al Angelei Merkel şi FDP (liberali) au recunoscut că au luat date despre alegători, înainte de alegerile din 2017, de la Deutsche Post, fostul gigant poştal de stat.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 03.04.2018 - 07:48

Datele obținute de partidele politice nu priveau alegători individuali, a dat asigurări Deutsche Post, ci erau informaţii generale, precum genul şi nivelul educaţiei, obişnuinţe de consum şi alte informaţii demografice.

Acestea au fost necesare pentru a trimite publicitate unor „grupuri specifice de alegători”. Purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank a confirmat că filiala sa Deutsche Post Direkt salvează şi procesează „date personale în strictă conformitate cu legile federale de protecţie a datelor” și că au fost comunicate partidelor politice numai informații fără caracter individual.

Partidul Social Democrat (SPD) - partenerul de coaliţie de centru-stânga a lui Merkel - precum şi Partidul Verzilor, ecologist, partidul de extremă-stânga Die Linke şi partidul populist de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) au declarat toate că nu au colaborat cu Deutsche Post pentru a ţinti alegătorii.

Dezvăluirile apar în mijlocul unei dezbateri internaţionale despre modul în care campaniile politice utilizează datele alegătorilor, după ce a ieşit la iveală că date aparţinând unui număr de 50 de milioane de utilizatori Facebook ar fi fost colectate fără consimţământul lor înainte de alegerile prezidenţiale din 2016 din Statele Unite.  

Comentarii