Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

UPDATE Ucigașul adolescentei din Republica Moldova a fost extrădat în Germania

Principalul suspect în cazul asasinării în Germania a unei adolescente de 14 ani, Susanna Feldman, originară din Republica Moldova, a fost arestat de forţele de securitate din Kurdistan în nordul Irakului.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 10.06.2018 - 08:51

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a anunţat că irakianul Ali Bashar, suspectat că a violat-o şi ucis-o pe Susanna, a fost reţinut în nordul Irakului chiar în noaptea în care Poliţia Federală din Germania a cerut ajutorul autorităţilor din această ţară.

UPDATE Ucigașul a fost extrădat din Irak 

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a anunţat că Irakul l-a extrădat pe bărbatul în vârstă de 20 de ani suspectat că a violat şi ucis o adolescentă de 14 ani din Republica Moldova. “Mă bucur că suspectul căutat de justiţie este din nou în Germania”, a precizat Seehofer într-un comunicat. “Este doar o consolare mică pentru familia fetei şi gândurile mele sunt alături de ei în aceste momente dificile. Însă pentru stat şi societatea noastră, este important ca suspecţii să fie aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat el. Sâmbătă, poliţia din regiunea Kurdistan a Irakului a anunţat că suspectul ar fi recunoscut că a ucis-o pe Susanna Feldman în Germania.

Tânărul de 20 de ani a devenit principalul suspect în cazul uciderii Susannei la doar două zile după ce a reuşit să plece din Germania spre Turcia. Susanna, o adolescentă care sosise în Germania, împreună cu familia, din Republica Moldova în luna februarie a acestui an, fusese dată dispărută pe 22 mai.

Părinţii fetei, elevă la o şcoală de lângă Mainz, au alertat poliţia, după ce aceasta nu a mai revenit acasă de la şcoală. Cadavrul fetei a fost găsit joi, într-o râpă  în orăşelul Wiesbaden.

A izbucnit un scandal politic în Germania

Cazul a declanşat un scandal politic în Germania, autorităţile fiind criticate din cauza faptului că irakianul a putut părăsi Germania, deşi s-a folosit de un nume fals pentru a cumpăra biletele de avion.

Ali Bashar locuia cu părinţii şi cei cinci fraţi şi surori într-un adăpost pentru refugiaţi din Wiesbaden, de lângă Mainz. Familia acestuia a ajuns în Germania, prin Grecia, în timpul migraţiei masive din 2015. Din aprilie 2016, cei opt locuiau la Wiesbaden.

Pentru că au făcut apel, după ce cererea lor de azil le-a fost respinsă, celor opt membri ai familiei le-au fost emise permise de şedere, precum şi acte emise şi recunoscute de Uniunea Europeană pentru cei care nu deţin un paşaport valabil. Se pare însă că numele de pe cele două documente erau diferite.

Ministerul de Interne se apără

Ministrul german de Interne susţine însă că Ali Bashar a plecat din Germania în mod legal.

La aeroport, poliţia federală a verificat doar documentele de identitate emise de autorităţile din Irak. Tânărul de 20 de ani a reuşit să plece cu părinţii, dar şi cu cei cinci fraţi şi surori, spre Istanbul. "Documentele prezentate erau legale şi valide", a fost anunţul făcut de Poliţia Federală, cu sediul în Postdam.

Oficialii germani au anunţat că vor cere extrădarea lui Ali B., deşi între cele două ţări nu există un acord în acest sens. "Încercăm un lucru nou cu Irakul şi ar putea dura zile, săptămâni sau luni", a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii generale.

În acest caz, a mai existat un suspect, un cetăţean turc în vârstă de 35 de ani, însă acesta a fost eliberat joi, la o zi după ce fusese reţinut.

Comentarii

loading...