8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalUPDATE Ucigașul adolescentei din Republica Moldova a fost extrădat în Germania

UPDATE Ucigașul adolescentei din Republica Moldova a fost extrădat în Germania

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a anunţat că irakianul Ali Bashar, suspectat că a violat-o şi ucis-o pe Susanna, a fost reţinut în nordul Irakului chiar în noaptea în care Poliţia Federală din Germania a cerut ajutorul autorităţilor din această ţară.

UPDATE Ucigașul a fost extrădat din Irak 

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a anunţat că Irakul l-a extrădat pe bărbatul în vârstă de 20 de ani suspectat că a violat şi ucis o adolescentă de 14 ani din Republica Moldova. “Mă bucur că suspectul căutat de justiţie este din nou în Germania”, a precizat Seehofer într-un comunicat. “Este doar o consolare mică pentru familia fetei şi gândurile mele sunt alături de ei în aceste momente dificile. Însă pentru stat şi societatea noastră, este important ca suspecţii să fie aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat el. Sâmbătă, poliţia din regiunea Kurdistan a Irakului a anunţat că suspectul ar fi recunoscut că a ucis-o pe Susanna Feldman în Germania.

Tânărul de 20 de ani a devenit principalul suspect în cazul uciderii Susannei la doar două zile după ce a reuşit să plece din Germania spre Turcia. Susanna, o adolescentă care sosise în Germania, împreună cu familia, din Republica Moldova în luna februarie a acestui an, fusese dată dispărută pe 22 mai.

Părinţii fetei, elevă la o şcoală de lângă Mainz, au alertat poliţia, după ce aceasta nu a mai revenit acasă de la şcoală. Cadavrul fetei a fost găsit joi, într-o râpă  în orăşelul Wiesbaden.

A izbucnit un scandal politic în Germania

Cazul a declanşat un scandal politic în Germania, autorităţile fiind criticate din cauza faptului că irakianul a putut părăsi Germania, deşi s-a folosit de un nume fals pentru a cumpăra biletele de avion.

Ali Bashar locuia cu părinţii şi cei cinci fraţi şi surori într-un adăpost pentru refugiaţi din Wiesbaden, de lângă Mainz. Familia acestuia a ajuns în Germania, prin Grecia, în timpul migraţiei masive din 2015. Din aprilie 2016, cei opt locuiau la Wiesbaden.

Pentru că au făcut apel, după ce cererea lor de azil le-a fost respinsă, celor opt membri ai familiei le-au fost emise permise de şedere, precum şi acte emise şi recunoscute de Uniunea Europeană pentru cei care nu deţin un paşaport valabil. Se pare însă că numele de pe cele două documente erau diferite.

Ministerul de Interne se apără

Ministrul german de Interne susţine însă că Ali Bashar a plecat din Germania în mod legal.

La aeroport, poliţia federală a verificat doar documentele de identitate emise de autorităţile din Irak. Tânărul de 20 de ani a reuşit să plece cu părinţii, dar şi cu cei cinci fraţi şi surori, spre Istanbul. “Documentele prezentate erau legale şi valide”, a fost anunţul făcut de Poliţia Federală, cu sediul în Postdam.

Oficialii germani au anunţat că vor cere extrădarea lui Ali B., deşi între cele două ţări nu există un acord în acest sens. “Încercăm un lucru nou cu Irakul şi ar putea dura zile, săptămâni sau luni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii generale.

În acest caz, a mai existat un suspect, un cetăţean turc în vârstă de 35 de ani, însă acesta a fost eliberat joi, la o zi după ce fusese reţinut.

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

România vrea să fie partener cu Qatar și cu SUA pentru restabilirea păcii în Orientul Mijlociu

România vrea să fie partener cu SUA și cu statul Qatar pentru a obține restabilirea păcii în Orientul Mijlociu, a declarat premierul Marcel Ciolacu,...

Grevă și proteste în Grecia. Navele sunt andocate și trenurile oprite

Mii de greviști, studenți și pensionari greci, au mărșăluit miercuri prin centrul Atenei pentru a protesta față de salariile care, în opinia lor, nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă