Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandal în lumea academică: Fragmente din Hitler, deghizate în lucrări științifice

Timp de un an de zile, trei cercetători au făcut un experiment. Să vadă câte lucrări cu conținut îndoielnic pot publica în jurnale academice al căror proces de verificare ar trebui să fie unul riguros.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.10.2018 - 11:50

În ultimul an, James Lindsay, Helen Pluckrose și Peter Boghosian au trimis lucrări fake la mai multe jurnale academice pe care le-au descris ca fiind specializate în activism sau „studii despre nedreptate” (grievance studies n.r.). Misiunea lor a fost să expună cât de ușor este să treci „absurdități și idei politice îndoielnice din punct de vedere moral” drept cercetări academice legitime.

Până la această dată, proiectul lor a fost unul de succes: șapte lucrări au trecut de recenzii de tip peer-review și au fost publicate, incluzând o lucrare de 3000 de cuvinte care conținea extrase din Mein Kampf de Adolf Hitler, rescris în limbajul teoriei intersecționalității și publicat în jurnalul Affilia.

James Lindsay, Helen Pluckrose and Peter Boghossianau publicat cu succes o lucrare academică despre cultura violului la câinii din parcuri.

 

Comentarii

loading...