14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalȘase morți în Afganistan după un atentat lângă sediul serviciului scret guvernamental

Șase morți în Afganistan după un atentat lângă sediul serviciului scret guvernamental

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatul comis de un kamikaze, potrivit agenţiei sale de propagandă Amaq.

Atacul, comis în momentul în care angajaţii soseau la birou, are loc la o săptămână după un asalt împotriva unui centru de antrenament al NDS din capitala afgană.

Najib Danish, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, a declarat pentru AFP că şase civili care se aflau într-o maşină au fost ucişi de explozie.

“Şase persoane au murit şi alte trei au fost rănite”, a mai spus el.

“Noi nu ştim încă ţinta atacului, însă a avut loc pe drumul principal”, a precizat oficialul afgan.

Potrivit unui jurnalist AFP la faţa locului, atacul a avut loc în apropierea intrării principale a unui complex NDS. Forţele de securitate au blocat drumul principal care duce la clădire.

“Potrivit primelor informaţii pe care le avem, o explozie s-a produs în apropierea unui sediu al serviciilor de informaţii din cartierul Shash Darak din Kabul”, a declarat mai înainte Nasrat Rahimi, purtătorul de cuvânt al ministrului adjunct de interne afgan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

Avertisment din partea European Green Party către Parlamentul European. Ancheta “Russiagate”, despre bani oferiți unor politicieni din UE, trebuie accelerată înainte de alegerile europene

Partidul European al Verzilor (European Green Party) cere ca investigația "Russiagate", referitoare la banii pe care Rusia i-ar fi oferit unor politicieni din UE,...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă