Şase indivizi care aveau în plan să-l ucidă pe Emmanuel Macron, arestaţi

Şase persoane au fost arestate în cadrul unei investigaţii preliminare privind un potenţial atac asupra preşedintelui Franţei Emmanuel Macron, a afirmat o sursă apropiată anchetei, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.11.2018 - 17:37

Sursa a declarat că serviciile de securitate franceze au arestat marţi şase suuspecţi care ar fi implicaţi într-un plan ”ambiguu şi lipsit de formă” care viza ”acţiuni violente” înpotriva preşedintelui francez.

Postul de televiziune francez MFM TV a anunţat că cei şase sunt membri ai unei grupări de extremă-dreapta, dar acest lucru nu a putut fi confirmat.

Indivizii au fost arestaţi în trei zone diferite ale Franţei, respectiv Isere, la sud-est de Lyon, Moselle, situată la graniţa cu Germania şi Luxemburg şi în Ille-et-Vilaine, în nord-vest lângă oraşul Rennes.

Nu este clar care este legătura dintre aceştia sau cum au intrat în legătură unii cu alţii.

Într-un interviu publicat duminică, MAcron a avertizat în legătură cu ameninţarea reprezentată de grupările de extremă-dreapta care se manifestă în Europa, spunând că faptul că în anii 1930 Europa s-a complăcut într-o astfel de situaţie a dus la apariţia unor personaje precum Hitler în Germania şi Mussolini în Italia.

Comentarii