Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sancțiuni americane pentru apropiații lui Maduro, printre care și soția

Ministerul american al finanţelor a anunţat marţi noi sancţiuni care vizează anturajul preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro. Între cei vizaţi se numără şi soţia acestuia, Cilia Adela Flores de Maduro, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

25.09.2018 - 18:30

„Preşedintele Maduro se bazează pe anturajul său pentru a-şi menţine controlul asupra puterii, în timp ce regimul său jefuieşte sistematic ce a mai rămas din bogăţiile Venezuelei”, afirmă într-un comunicat difuzat marţi ministrul american al finanţelor, Steven Mnuchin.

Noile sancţiuni au în vedere în total şase persoane - inclusiv vicepreşedintele Delcy Eloina Rodriguez Gomez şi ministrul apărării Vladimir Padrino Lopez -, precum şi trei entităţi şi o aeronavă.

Prima Doamnă a Venezuelei, de profesie avocat şi fost procuror general al ţării, precum şi fost preşedinte al parlamentului, a ajuns în atenţia internaţională în 2015, după ce doi dintre nepoţii ei au fost arestaţi pentru conspiraţie la trafic de cocaină către SUA, aminteşte Reuters.

În ce-l priveşte, ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino, a contribuit, potrivit Trezoreriei SUA, la asigurarea loialităţii armatei faţă de regimul lui Maduro, iar vicepreşedinta Rodriguez l-a ajutat să-şi păstreze puterea şi să-şi întărească regimul autoritar.

Preşedintele însuşi se află pe lista celor vizaţi de sancţiunile financiare americane din vara anului trecut.

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a înăsprit de-a lungul timpului sancţiunile împotriva guvernului de stânga al preşedintelui Nicolas Maduro pentru reprimarea opoziţiei, corupţia larg răspândită şi politicile care au dus la prăbuşirea economiei venezuelene. În statul latino-american, recunoscut ca ţara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, hiperinflaţia va ajunge la finele anului la un milion la sută, iar numărul celor care pleacă peste graniţe pentru a scăpa de sărăcie şi de penuria de alimente şi medicamente de bază va ajunge la trei milioane, potrivit ministerului american al finanţelor.

Comentarii

loading...