21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalSancțiune uriașă pentru Ungaria! Viktor Orban a fost prins în offside

Sancțiune uriașă pentru Ungaria! Viktor Orban a fost prins în offside

Detaliile amenzii au fost expuse într-un document pregătit de echipa comisarului european pentru politica de vecinătate pentru o şedinţă de luni a Comisiei de control bugetar (CONT) a Parlamentului European.

Documentul, postat pe site-ul comisiei după încheierea reuniunii, arată că Ungaria a fost de acord cu o reducere de 10% a fondurilor europene la care comisia CONT a constatat o proastă gestionare în perioada bugetară 2014-2020.

Amenda s-ar ridica la peste 500 miliarde de forinţi, adică aproximativ 2% din PIB al Ungariei dacă ar fi plătită într-un singur an.

Premierul ungar Viktor Orban a intrat în divergenţe repetate cu instituţii UE şi cu alte state membre din cauza a ceea ce acestea consideră a fi erodarea statului de drept, precum şi din cauza modului în care Ungaria foloseşte fondurile europene.

Orban a respins acuzaţiile că guvernarea sa a erodat mecanismele democratice de control între puteri şi a criticat o propunere ca acordarea fondurilor europene să fie legată de respectarea principiilor democratice şi a statului de drept.

Dar în 2018, opt din cele 30 de programe cu finanţare europeană care au trebuit să sufere ‘corecţii’ din partea Comisiei Europene din cauza problemelor de management au venit din Ungaria, conform executivului UE.

Citând un audit privind achiziţiile publice, Comisia a identificat Ungaria dreptul statul membru al UE cu cele mai slabe sisteme naţionale de management şi control în 2018.

Ungaria ar fi putut să conteste constatările Comisiei proiect cu proiect, dar a optat în schimb pentru o ‘corecţie financiară forfetară de 10%’.

Guvernul de la Budapesta nu a dat curs solicitărilor de a comenta pe marginea acestei situaţii.

Potrivit lui Benedek Javor, un opozant al lui Orban şi fost membru al grupului Verzilor din PE, sancţiunea demonstrează că, ‘chiar şi în termeni regionali, situaţia Ungariei este tragică

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă