10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalSalvini: Macron e un produs de laborator

Salvini: Macron e un produs de laborator

“Că Macron era un produs de laborator inventat pentru a bloca unica schimbare ce se profila la orizont mi se pare deja evident”, a declarat Salvini, fără a o evoca totuşi în mod explicit pe aliata sa franceză Marine Le Pen.

“Amintesc că în urmă cu doar câteva luni, Macron era campionul noii Europe pentru întreaga stângă italiană. Era noul geniu al Europei, noul salvator al Europei… S-au înşelat”, a adăugat el în cadrul unei întâlniri cu presa străină, la Roma.

“Înţeleg foarte bine motivaţiile economice, sociale şi culturale ce stau la baza unei mişcări care sper că va atinge obiective concrete”, a declarat Salvini, condamnând totodată “orice formă de violenţă”. “Când se lansează cocktailuri Molotov asupra forţelor de ordine, sunt de partea forţelor de ordine şi când se fac baricade incendiare în plină stradă, sunt de cealaltă parte”, a dat el asigurări.

În faţa miilor de susţinători reuniţi sâmbătă la Roma, Salvini a declarat: “Cine seamănă sărăcie adună manifestaţii, cine seamănă false promisiuni adună reacţia periferiilor şi satelor”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni seară o serie de măsuri care vizează relansarea puterii de cumpărare, încercând să calmeze “vestele galbene” şi recunoscând că nu a reuşit să înţeleagă criza imediat. Într-o alocuţiune de circa 15 minute, foarte aşteptată, preşedintele francez a promis o serie de măsuri care merg în sensul creşterii puterii de cumpărare solicitate de “veste”: creşterea salariului minim cu 100 de euro din 2019, fără ca acest lucru să-i coste vreun euro pe angajatori, neimpozitarea orelor suplimentare din 2018 şi anularea creşterii de taxe care a fost impusă pensionarilor ce câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă