Foto: Arhivă

Rușilor care se vaccinează anti - Covid li se recomandă să nu bea alcool timp de 56 de zile

Autoritățile din Rusia le recomandă cetățenilor care se vaccinează anti - Covid să nu bea alcool timp de 56 de zile.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2020 - 19:07

Autoritățile din Rusia le recomandă cetățenilor care se vaccinează împotriva Covid să nu bea alcool timp de 56 de zile, dintre care 14 zile înainte de prima doză de vaccin, 21 de zile între cele două doze și 21 de zile după a doua doză.

''Două săptămâni înainte de imunizare trebuie categoric să nu se consume. Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după'', a explicat șefa Serviciului Sanitar al Federației Ruse, Anna Popova, la postul de radio Komsomolskaia Pravda.

Vaccinul la care se face referire este cel produs în Rusia, Sputnik V. Cei care apelează la el, în perioada vaccinării nu trebuie să consume nici vodcă, nici alte băuturi alcoolice, "pur şi simplu deloc şi în niciun caz'', a precizat Anna Popova.

Potrivit datelor afișate pe site-ul oficial dedicat acestui vaccin, Sputnik V este deocamdată doar în faza de testare, care se realizează pe un eșantion format din peste 44.000 de persoane. Testele se realizează în Rusia și în alte patru țări: Belarus, Venezuela, India și Emiratele Arabe Unite.

Comentarii