Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rușii nu sunt de acord cu creșterea vârstei de pensionare

Mitinguri de protest faţă de un proiect al Guvernului rus privind o creştere a vârstei de pensionare au loc în întreaga Rusie, relatează The Associated Press.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 01.07.2018 - 17:26

Mitinguri de protest faţă de un proiect al Guvernului rus privind o creştere a vârstei de pensionare au loc în întreaga Rusie, relatează The Associated Press.

Câteva sute de persoane au particiat la un miting neautorizat la Vladivostok, un oraş-port la Pacific.

Alte mitinguri autorizate au avut loc duminică în Extremul Orient rus şi în Siberia, iar ele continuau în vestul Rusiei.

 
Cabinetul rus a trimis luna trecută în Parlament un proiect de lege în vederea creşterii treptate a vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani în cazul bărbaţilor şi de la 55 la 63 de ani în cazul femeilor.

Valoarea unei pensii medii lunare ruse este de 14.000 de ruble (230 de dolari).

Problema pensionării este importantă în politica rusă, iar Partidul Comunist, Partidul Yabloko (liberal) şi organizaţia lui Aleksei Navalnîi, cel mai dur critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, au orgaizat mitinguri.

Comentarii

loading...