12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalRusia va trimite poliţia militară în Înălţimile Golan

Rusia va trimite poliţia militară în Înălţimile Golan

Rusia va trimite poliţia militară în Înălţimile Golan, la graniţa dintre Siria şi Israel, şi va crea opt puncte de observare, conform agenţiei de stat, Interfax, scrie Reuters.

„Având scopul să prevenim anumite provocări împotriva posturilor ONU, se vor plasa opt puncte de observare ale forţelor armate ale poliţiei militare din Rusia”, a declarat Sergei Rudskoi, un oficial al Ministerului Apărării din Rusia.

Forţele siriene loiale preşedintelui Bashar al-Assad şi aliaţii lor, Rusia şi Iranul, au învins în mare parte rebelii anti-guvernamentali din sud-vestul Siriei, forţele guvernamentale ajungând aproape de graniţa cu Israelul.

Acest deznodământ a îngrijorat Israelul care consideră că astfel Iranul ar putea profita de ocazie pentru a-şi plasa forţele militare în apropierea graniţei.

Rudskoi a adăugat că prezenţa rusă este una temporară şi că posturile de observaţie vor fi preluate de forţele siriene după ce situaţia va deveni stabilă. 

Forţele iraniene şi-au retras armamentul din Siria la o distanţă de 85 de km faţă de Înălţimile Golan, conform unui diplomat rus, citat de agenţia TASS, dar Israelul a numit această retragere ca fiind nepotrivită.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă