13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia trimite două fregate cu rachete Kalibr, în apele Siriei

Rusia trimite două fregate cu rachete Kalibr, în apele Siriei

Două fregate din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră – ‘Admiral Makarov’ şi ‘Admiral Grigorovici’ – dotate cu rachete de croazieră ‘Kalibr-NK’ (varianta rusească a celebrelor rachete de croazieră americane Tomahawk) traversează în prezent strâmtorile Bosfor şi Dardanele, îndreptându-se spre Marea Mediterană, a precizat un purtător de cuvânt al Flotei ruse din Marea Neagră, Aleksei Rulev, citat de Interfax, via Agerpres.

Cele două nave de război, echipate cu armament de înaltă precizie, au plecat – conform unui plan dinainte stabilit – din baza Sevastopol a flotei (Crimeea) şi urmează să se alăture grupării navale permanente ruse din Marea Mediterană, potrivit acestuia.

Înainte de plecarea în Mediterana, cele două fregate au efectuat exerciţii la centrele de antrenamente ale Flotei Rusiei din Marea Neagră. O a treia fregată din acelaşi proiect 11356 – ‘Admiral Essen’ – îndeplineşte misiuni în Mediterana încă din decembrie 2019, a declarat purtătorul de cuvânt al Flotei ruse din Marea Neagră.

Fregatele ‘Admiral Makarov’ şi ‘Admiral Grigorovici’ au participat de mai multe ori până acum la operaţiunea rusă în Siria în Marea Mediterană.

Consolidarea grupării navale ruse din Marea Mediterană are loc pe fondul agravării accentuate a situaţiei din regiunea Idlib, nord-vestul Siriei, unde în urma loviturilor aeriene ale aviaţiei siriene au fost ucişi joi cel puţin 33 de soldaţi turci. Armata turcă a ripostat atât prin lovituri aeriene, cât şi la sol asupra poziţiilor siriene în noaptea de joi spre vineri, conform Interfax.

Trupele turceşti lovite de bombardamentul din 27 februarie nu ar fi trebuit să se afle în zona siriană unde au fost surprinse de atac, iar Ankara nu a avertizat Moscova că acestea sunt acolo, a explicat vineri Ministerul Apărării rus, citat de RIA Novosti.

Într-un comunicat, instituţia de apărare rusă a declarat că avioanele sale nu au operat joi seara în zona unde au fost lovite trupele turce şi că Moscova a făcut totul pentru ca armata siriană să oprească focul pentru a permite evacuarea soldaţilor turci.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă