Foto: Twitter

Rusia testează în Arctica o torpilă nucleară. Ar putea inunda țărmurile SUA cu valuri radioactive

Rusia testează în zona Oceanului Arctic o torpilă cu propulsie nucleară, denumită Poseidon 2M39, anunță, luni, presa occidentală.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2021 - 16:36

Armata Rusiei testează în zona Oceanului Arctic o torpilă cu propulsie nucleară, denumită Poseidon 2M39, anunță, luni, 5 aprilie 2021, presa occidentală.

Din punct de vedere defensiv, noua armă ar fi menită să asigure protecția țărmurilor nordice ale Federației Ruse precum și protecția unei rute maritime strategice.

Dar marea problemă, semnalată de analiștii occidentali, este că noua torpilă ar putea fi capabilă să inunde orașele de pe țărmurile Statelor Unite, mai ales cele din Alaska, cu "uriașe valuri radioactive".

Din discuțiile de pe rețelele de socializare reiese că primele imagini despre această armă nucleară ar fi ajuns accidental în spațiul public, la începutul anului 2020. Dar este mai probabil că respectivele imagini, fie că sunt sau nu reale, au fost intenționat deconspirate de propaganda Kremlinului, pentru a demonstra că Rusia are, din nou, o armă foarte puternică.

Comentarii