ISIS (Foto: uprootedpalestinians.wordpress.com)

Rusia susține că a eliberat de ISIS întreg teritoriul Siriei

Misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat, iar teritoriul sirian este "eliberat în totalitate" de luptătorii grupării jihadiste Stat Islamic, a anunțat joi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.12.2017 - 09:31

"Misiunea armatei ruse de a învinge gruparea teroristă SI s-a încheiat", au anunțat oficiali ai Ministerului rus în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit acestora, 'în prezent nu mai există nicio localitate sau regiune din Siria sub controlul Stat Islamic".

"Teritoriul sirian este complet eliberat de luptătorii acestei organizații teroriste", a spus generalul Serghei Rudskoi, un oficial din cadrul Statului Major al armatei ruse, în cadrul conferinței de presă.

Potrivit generalului Rudskoi, în ultimele zile au avut loc lovituri aeriene 'fără precedent' în regiunea Bukamal, ultima localitate importantă aflată sub ocupația SI, avioanele ruse efectuând zilnic peste 100 de zboruri și 250 de lovituri.

Forțele speciale ruse au fost de asemenea active, ghidând loviturile aeriene și 'distrugând cei mai odioși lideri ai grupurilor de combatanți în spatele liniilor inamice', a spus el.

Totuși, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), ISIS controlează în continuare 8% din provincia Deir Ezzor (est).

Se bănuiește că 'grupuri de sabotori ale SI' ar mai acționa, însă vor fi combătute de trupele siriene, a adăugat generalul rus, precizând că 'contingentul rus își va concentra eforturile pentru a oferi ajutor poporului sirian pentru instituirea păcii'.

Rusia a anunțat deja pe 21 noiembrie sfârșitul 'fazei active a operațiunii militare' în Siria, unde armata rusă intervine în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

Comentarii