15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia: „Suntem complet capabili să luptăm împotriva acestor atacuri teroriste ocazionale” în...

Rusia: „Suntem complet capabili să luptăm împotriva acestor atacuri teroriste ocazionale” în Siria

“Contingentul care rămâne, infrastructura militară care rămâne, la bazele militare de la Hmeimim şi Tartous, sunt complet capabile să lupte împotriva acestor atacuri teroriste ocazionale”, a declarat Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă.

Ministerul rus al Apărării a anunţat luni că militanţi au atacat bazele sale din Siria în noaptea de 5 spre 6 ianuarie folosind 13 drone cu încărcătură explozivă.

Atacurile au fost organizate în scopuri ‘teroriste’, dar nu au produs ‘nici victime şi nici pagube materiale’, a precizat ministerul, precizând că ‘bazele de la Hmeimim şi Tartous continuă să funcţioneze normal’.

Din cele 13 drone, şapte au fost distruse, iar şase au fost interceptate de armata rusă, mai indică Ministerul Apărării.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat la mijlocul lui decembrie o retragere parţială a trupelor ruse desfăşurate în Siria din septembrie 2015 în sprijinul forţelor lui Bashar al-Assad, apreciind că misiunea a fost ‘îndeplinită în mod strălucit’.

Armata rusă va păstra în Siria un Centru de reconciliere a beligeranţilor, trei batalioane de poliţie militară, precum şi baza aeriană de la Hmeimim şi pe cea navală de la Tartous, situate în vestul Siriei, potrivit Agerpres.

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă