Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia şi China îi ascultă convorbirile telefonice lui Trump

Spionii chinezi şi ruşi ascultă convorbirile telefonice ale preşedintelui american, Donald Trump, când el îşi foloseşte telefonul personal pentru a bârfi cu prieteni vechi iar Beijingul se foloseşte de aceste informaţii pentru a influenţa politicile SUA, potrivit New York Times.

Share

Rl online 0 comentarii

25.10.2018 - 09:21

Consilierii lui Trump l-au avertizat că telefonul său personal nu este securizat şi că spionii ruşi interceptează conversaţiile sale constant, dar preşedintele refuză să renunţe la telefon, informează New York Times.

Oficialii au declarat că serviciile secrete americane au aflat de la guverne străine şi prin interceptarea unor oficiali străini că Rusia şi China ascultă convorbirile lui Trump.

China are o abordare mai sofisticată privind interceptările şi caută să le folosească pentru a determina ce gândeşte Trump, de cine ascultă şi cum ar putea fi influenţat, conform oficialilor.

Beijingul încearcă să folosească informaţiile obţinute pentru a preveni o escaladare a războiului comercial dintre China şi SUA.

Oficialii chinezi se bazează pe oamenii de afaceri din China şi pe cei cu legături cu Beijingul pentru a argumenta în favoarea Chinei în faţa prietenilor lui Trump pentru a-l influenţa pe preşedinte, au precizat oficialii.

Au existat mai multe îngrijorări în 2018 privind interceptarea convorbirilor telefonice de la Casa Albă. Departamentul pentru Securitatea Naţională a informat într-o scrisoare către mai mulţi senatori în martie că a observat în Washington o activitate similară cu cele ale celor care fură identitatea abonaţilor la reţelele de telefonie mobilă.

Un comisar al Comisiei Federale a Comunicaţiilor a declarat la o întâlnire că problema este una serioasă şi că instrumente de interceptare pot fi folosite de infractori sau agenţi străini.

Washignton Post a informat în iunie că un studiu federal a găsit semne de spionaj sofisticat asupra telefoanelor în apropierea Casei Albe şi a altor locaţii importante în 2017.

Comentarii

loading...