21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRusia şi China îi ascultă convorbirile telefonice lui Trump

Rusia şi China îi ascultă convorbirile telefonice lui Trump

Consilierii lui Trump l-au avertizat că telefonul său personal nu este securizat şi că spionii ruşi interceptează conversaţiile sale constant, dar preşedintele refuză să renunţe la telefon, informează New York Times.

Oficialii au declarat că serviciile secrete americane au aflat de la guverne străine şi prin interceptarea unor oficiali străini că Rusia şi China ascultă convorbirile lui Trump.

China are o abordare mai sofisticată privind interceptările şi caută să le folosească pentru a determina ce gândeşte Trump, de cine ascultă şi cum ar putea fi influenţat, conform oficialilor.

Beijingul încearcă să folosească informaţiile obţinute pentru a preveni o escaladare a războiului comercial dintre China şi SUA.

Oficialii chinezi se bazează pe oamenii de afaceri din China şi pe cei cu legături cu Beijingul pentru a argumenta în favoarea Chinei în faţa prietenilor lui Trump pentru a-l influenţa pe preşedinte, au precizat oficialii.

Au existat mai multe îngrijorări în 2018 privind interceptarea convorbirilor telefonice de la Casa Albă. Departamentul pentru Securitatea Naţională a informat într-o scrisoare către mai mulţi senatori în martie că a observat în Washington o activitate similară cu cele ale celor care fură identitatea abonaţilor la reţelele de telefonie mobilă.

Un comisar al Comisiei Federale a Comunicaţiilor a declarat la o întâlnire că problema este una serioasă şi că instrumente de interceptare pot fi folosite de infractori sau agenţi străini.

Washignton Post a informat în iunie că un studiu federal a găsit semne de spionaj sofisticat asupra telefoanelor în apropierea Casei Albe şi a altor locaţii importante în 2017.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă