15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalRusia şi China au blocat o tenativă americană de noi sancţiuni împotriva...

Rusia şi China au blocat o tenativă americană de noi sancţiuni împotriva Phenianului

Săptămâna trecută SUA i-au cerut unei comisii a ONU să îngheţe bunurile Băncii Comerciale Agrosoiuz, acuzată că ajută Coreea de Nord să scape de restricţiile impuse de ONU asupra tranzacţiilor financiare. Cererea îl viza şi pe Ri Jong Won, reprezentantul adjunct al Băncii pentru Comerţ Extern al Coreei de Nord, şi două societăţi de faţadă nord-coreene.

Într-un răspuns adresat Consiliului de Securitate, Rusia a emis suspiciuni asupra acestor acuzaţii, în timp ce China a declarat Consiliului că se opune sancţiunilor propuse de SUA.

“Ţinem să subliniem că cererile de desemnare (pentru sancţiuni) supuse dezbaterii trebuie să fie suficient susţinute de informaţii”, a declarat misiunea rusă pe lângă ONU într-un mesaj adresat Consiliului şi consultat de AFP.

Cererea a venit ca urmare a unei decizii a Departamentului Trezoreriei americane de a impune sancţiuni unilaterale la adresa băncii ruse, funcţionarului nord-coreean şi celor două entităţi.

Rusia şi China i-au cerut Consiliului de Securitate să încerce să îmblânzească tensiunile, pentru a recompensa Coreea de Nord care a deschis un dialog cu SUA şi a pus capăt testelor sale nucleare.

Însă SUA au cerut imediat să fie menţinută “presiunea maximă” până când Coreea de Nord va destructura complet programele sale nucleare şi balistice.

Anul trecut, Consiliul a adoptat trei serii de sancţiuni ce vizează economia nord-coreeană, prin intermediul interdicţiilor asupra exportului şi importului, precum şi restricţiilor bancare.

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă