Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia: Şase Martori a lui Iehova condamnaţi la închisoare

Şase membri ai organizaţiei Martorii lui Iehova au fost condamnaţi de la doi la trei ani şi jumătate de închisoare în cadrul unei campanii de represiune împotriva mişcării religioase, conform AFP

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2019 - 18:25

Un tribunal din Saratov, localitatea situată în vestul Rusiei, a condamnat doi martori ai lui Iehova la trei ani şi jumătate de închisoare, un la treilea la trei ani, iar pe restul la doi ani de închisoare, conform informaţiilor furnizate de organizaţia religioasă.

"Întreaga argumentare a acuzării se sprijină pe teza conform căreia credinţa în Dumnezeu este "o prelungire a activităţilor unei organizaţii extremiste", a declarat, într-un comunicat, Jarrod Lopes, un purtător de cuvânt al mişcării.

"În ultima lor luare de cuvânt, cei şase acuzaţi au citat din Biblie, au mulţumit tribunalului şi forţelor de ordine şi au afirmat că nu simt nicio ostilitate faţă de cei care i-au persecutat".

Organizaţia religioasă "Martorii lui Iehova" a fost interzisă în aprilie 2017 de către Curtea Supremă a Rusiei, această mişcarea fiind declarată extremistă de către ministerul justiţiei.

După această decizie, a fost închis doar un singur membru al organizaţiei care avea cetăţenia daneză, după ce în luna mai a fost condamnat la şase ani de închisoare de către un tribunal din Rusia, iar apelul său a fost respins.

Mişcare fondată în anii 1870 în SUA de către Charles Russel, Martorii lui Iehova se consideră singurii propovăduitori ai doctrinei creştine în forma sa originară şi sunt în mod regulat acuzaţi de excese sectare.

Comentarii