Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia: Parchetul solicită eliberarea actorului Pavel Ustinov

Parchetul rus a solicitat eliberarea actorului Pavel Ustinov, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru "violenţe" la adresa poliţiei, ne spune AFP

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2019 - 17:46

"Parchetul nu contestă dovezile vinovăţiei lui Pavel Ustinov şi corectitudinea încadrării juridice a actelor sale, dar apreciază că decizia privind punerea sub acuzare trebuie să fie modificată ca urmare a nedreptăţii pedepsei ce i-a fost aplicată", se arată într-un comunicat al instanţei, care menţionează o "severitate excesivă" a pedepsei.

Într-o cerere extrem de rară pentru Rusia, ţară în care Parchetul este recunoscut pentru intransigenţa sa, instanţa a comunicat solicitarea ca inculpatului "să îi fie impusă o pedeapsă care să excludă pedeapsa cu închisoarea".

Tribunalul municipal din Moscova urmează să examineze vineri la prânz solicitarea Parchetului, conform informaţiilor furnizate de avocatul actorului.

Pavel Ustinov, în vârstă de 23 de ani, îşi susţine nevinovăţia şi dă asigurări că nici măcar nu a participat la manifestaţia neautorizată în cursul căreia a fost arestat, ci că îşi aştepta pur şi simplu un prieten în faţa unei staţii de metrou.

Unul din avocaţii săi, Dmitri Şeşkov, a pus pe seama "sprijinului şi indignării publicului" pasul înapoi făcut de Parchet. El a precizat totuşi că doreşte ca Ustinov, clientul său, să fie declarat nevinovat de toate învinuirile ce i-au fost aduse.

Condamnarea sa a provocat o campanie de susţinere de amploare în favoarea sa, care a adus împreună zeci de vedete de televiziune, artişti, cineaşti, profesori şi chiar preoţi.

Miercuri, peste o mie de persoane, printre care mai mulţi actori celebri, s-au succedat în cadrul uni pichet de protest, singura formă de a manifesta în Rusia care nu necesită autorizare prealabilă, pentru a-şi exprima solidaritatea cu Pavel Ustinov.

Susţinătorii săi se revoltă în special împotriva faptului că justiţia a refuzat să examineze o înregistrare video care dovedeşte, în opinia acestora, nevinovăţia tânărului actor.

Imaginile respective, difuzate de reţelele sociale şi de media, arată cum poliţiştii care acţionau pentru a înăbuşi revolta se aruncă asupra lui Pavel Ustinov în timp ce acesta stă cu telefonul mobil în mână, printre alţi trecători. Tânărul are un gest de retragere, după care este pus la pământ şi începe să fie lovit.

Comentarii