Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia, nemulțumită de atitudinea CEDO la adresa ei, ia în considerare retragerea

Rusia analizează posibilitatea denunţării Convenţiei Europene a Drepturilor Omului şi încetării cooperării sale cu Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO), în cazul în care linia antirusească a deciziilor judecătoreşti nu va fi corectată.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2018 - 12:15

"Autorităţile ruse studiază posibilitatea denunţării Convenţiei pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale, şi încetarea cooperării cu Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) dacă linia actuală a instanţei (paneuropene) în urma căreia apar hotărâri CEDO îndreptate împotriva intereselor Rusiei nu va fi corectată ", au reiterat interlocutorii agenţiei.

"Când sunt analizate plângerile împotriva Rusiei, politizarea poziţiei CEDO se amplifică", susţin ei, insistând că " "argumentele şi dovezile părţii ruse nu sunt luate în considerare".

"Instanţa refuză să ia în considerare particularităţile sistemului juridic rus şi normele dreptului internaţional şi adeseori recurge la practica 'standardelor duble'", menţionează aceleaşi surse.

Potrivit acestora, "faptul că parlamentari ruşi au fost privaţi ilegal de dreptul de a vota în APCE a condus la situaţia când mai mult de 20 de judecători CEDO, dintre care mulţi desemnaţi să audieze cazuri ruseşti, au fost aleşi fără participarea reprezentanţilor ruşi", citează AGERPRES.

"În consecinţă, chestiunea legitimităţii alegerii acestor judecători şi a deciziilor lor cu privire la Federaţia Rusă rămâne deschisă", au explicat sursele provenind din departamente de profil al guvernului de la Moscova.

Astfel, "organismele de stat din Rusia examinează în prezent posibilitatea adoptării unei decizii privind denunţarea Convenţiei pentru apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale, ceea ce va conduce la ieşirea Federaţiei Ruse din jurisdicţia CEDO şi la încetarea calităţii ei de membru al Consiliului Europei", conform surselor citate de RIA Novosti.

Comentarii