Rusia neagă ferm acuzațiile SUA.: „Nu ne amestecăm în alegerile din Mexic”

Kremlinul a respins afirmațiile unui oficial de la Washington, potrivit cărora Rusia ar încerca să se amestece în alegerile care vor avea loc în Mexic, catalogându-le drept neîntemeiate.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.01.2018 - 13:49

 

Moscova a răspuns la comentariile făcute de consilierul pentru Securitatea Națională a SUA, H.R. McMaster, într-un clip transmis în 15 decembrie, în care a spus că există "semne inițiale" conform cărora Rusia interferează în scrutinul mexican.

McMaster nu a elaborat modul în care Rusia ar urmări să influențeze procesul de vot care va avea loc în luna iulie, când Mexicul urmează să aleagă un nou președinte pentru a-l succede pe Enrique Pena Nieto.

Unii analiști îl văd pe Andres Manuel Lopez Obrador, fostul primar de stânga al capitalei mexicane, drept favorit al Kremlinului, care a primit o susțienre pozitivă din partea unor organisme de presă din Rusia, precum Sputnik și Russia Today.

Dar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a negat în repetate rânduri acuzațiile oficialilor americani privind intervenția Rusiei în orice alegeri străine, a declarat, joi, agenției Reuters că afirmațiile în cauză sunt „din cale afară de eronate”.

"Acest lucru este incorect și, cel mai important, nefondat", a spus Peskov despre acuzațiile lui McMaster.

Comentarii