Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia le cere soldaților străini să părăsească sudul Siriei, la granița cu Israel

Soldaţii străini trebuie să părăsească zona de siguranţă civilă din sud-vestul Siriei din apropierea graniţei cu Israelul, cât mai curând posibil, a declarat miercuri ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.05.2018 - 18:35

Israelul a cerut ferm armatei rivalului său Iran să părăsească complet Siria, considerând prezenţa iraniană o ameninţare la adresa securităţii sale naţionale.
Rusia a reuşit să menţină relaţii strânse atât cu Israelul, cât şi cu Iranul, în timp ce sprijină guvernul sirian în războiul civil multilateral.
Există acorduri internaţionale potrivit cărora toate forţele non-siriene trebuie părăsească zona de dezescaladare din sud-vest, a declarat Serghei Lavrov la Moscova.
Rusia lucrează cu SUA şi Iordania asupra acestei chestiuni, a adăugat Lavrov în comentarii difuzate de mass-media de stat.
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu declarase cu o zi înainte că rachetele cu rază lungă de acţiune iraniene din sudul Siriei "ne pun în pericol". "Prin urmare, Iranul trebuie să părăsească toată Siria", a adăugat Netanyahu într-un comunicat. "Nu suntem mulţumiţi de retragerea Iranului doar din sudul Siriei", a subliniat el.

Comentarii

loading...