Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia: Incendiul de la un depozit de arme din Siberia a fost stăpânit

Armata rusă a declarat ă incendiul de la un depozit de muniţie din Siberia a fost stăpânit, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

06.08.2019 - 20:51

Douăsprezece persoane au fost rănite, una este dată dispărută şi mii de oameni au fost evacuaţi din cauza focului.

Incendiul a izbucnit luni la depozitul de obuze al unei unităţi militare din apropiere de oraşul Acinsk, din regiunea Krasnoiarsk, la circa 4000 km est de Moscova. Imaginile şi înregistrările video publicate de martori pe reţelele sociale au arătat un nor uriaş de fum şi au redat mai multe explozii.

Răniţii nu sunt în stare gravă, a menţionat guvernatorul regiunii, Aleksandr Us.

Autorităţile locale au precizat că au fost evacuaţi 9500 de locuitori de pe o rază de 15 km de la locul catastrofei şi a fost declarată stare de urgenţă.

Armata rusă a intervenit cu zece avioane cu apă şi cinci elicoptere şi a trimis peste 70 de specialişti în deminare de la Moscova.

Ministrul adjunct al apărării, Dmitri Bulgakov, a afirmat într-o conferinţă de presă că explozia a avut cel mai probabil drept cauză o eroare umană.

Exploziile din depozite de muniţii sunt frecvente în fosta URSS, survenind de multe ori din cauza neglijenţei şi a lipsei de întreţinere a uriaşelor stocuri de arme datând din războiul rece.

Potrivit site-ului de informaţii locale tayga.ru, depozitul afectat de exploziile de luni nu respecta normele antiincendiu, din cauza lipsei de finanţare.

Comentarii

loading...