9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalRusia: Incendiul de la un depozit de arme din Siberia a fost...

Rusia: Incendiul de la un depozit de arme din Siberia a fost stăpânit

Douăsprezece persoane au fost rănite, una este dată dispărută şi mii de oameni au fost evacuaţi din cauza focului.

Incendiul a izbucnit luni la depozitul de obuze al unei unităţi militare din apropiere de oraşul Acinsk, din regiunea Krasnoiarsk, la circa 4000 km est de Moscova. Imaginile şi înregistrările video publicate de martori pe reţelele sociale au arătat un nor uriaş de fum şi au redat mai multe explozii.

Răniţii nu sunt în stare gravă, a menţionat guvernatorul regiunii, Aleksandr Us.

Autorităţile locale au precizat că au fost evacuaţi 9500 de locuitori de pe o rază de 15 km de la locul catastrofei şi a fost declarată stare de urgenţă.

Armata rusă a intervenit cu zece avioane cu apă şi cinci elicoptere şi a trimis peste 70 de specialişti în deminare de la Moscova.

Ministrul adjunct al apărării, Dmitri Bulgakov, a afirmat într-o conferinţă de presă că explozia a avut cel mai probabil drept cauză o eroare umană.

Exploziile din depozite de muniţii sunt frecvente în fosta URSS, survenind de multe ori din cauza neglijenţei şi a lipsei de întreţinere a uriaşelor stocuri de arme datând din războiul rece.

Potrivit site-ului de informaţii locale tayga.ru, depozitul afectat de exploziile de luni nu respecta normele antiincendiu, din cauza lipsei de finanţare.

Cele mai citite

Claudiu Târziu (AUR): „Aberant, un elev român este amendat pentru patriotism!”

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), se declară revoltat de cazul unui elev de liceu din...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă