24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia încearcă să închidă o organizație non-profit care promovează migrația în Israel,...

Rusia încearcă să închidă o organizație non-profit care promovează migrația în Israel, după ce Israelul a condamnat invazia din Ucraina

Ministerul rus al Justiției încearcă să închidă un departament interagenții care promovează imigrația în Israel, pe fondul tensiunilor dintre cele două țări din cauza războiului din Ucraina, relatează NBC News.

Măsura vine după ce Israelul a condamnat războiul Rusiei din Ucraina. Yair Lapid, ministrul de externe al Israelului la acea vreme, a acuzat Rusia de comiterea de crime de război în aprilie, a relatat postul.

Ministerul a depus cererea de dizolvare a Agenției Evreiești pentru Israel la 15 iulie, potrivit NBC News. Tribunalul districtual Basmanny din Moscova a trimis o notificare de lichidare, iar o audiere este programată pentru 28 iulie, a relatat postul de televiziune.

Ekaterina Buravtsova, o purtătoare de cuvânt a tribunalului, a confirmat cele relatate de Al Jazeera, citând agențiile rusești, că „tribunalul a primit o plângere administrativă din partea departamentului principal al ministerului justiției care solicită dizolvarea” agenției.

Lapid, în prezent ministru de externe al Israelului, a criticat Rusia pentru această mișcare. Lapid a spus că închiderea agenției „ar fi un eveniment grav care ar afecta relațiile”.

El a ordonat, de asemenea, ca o „delegație juridică să fie pregătită” pentru a merge la Moscova imediat ce Rusia va aproba discuțiile.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că agenția a fost închisă din cauza unei încălcări a „conformității cu legislația rusă”, dar nu a precizat ce legi au fost încălcate, potrivit NBC News.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia a pierdut la vot. O americancă va conduce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor

O americancă va conduce Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, fiind aleasă în funcția de secretar general al acestei organizații. Reprezentanta SUA, Doreen Bogdan-Martin, este prima femeie...

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...

Anchetă la Focșani: Un militar de 22 ani a fost împușcat în cap

Un militar din cadrul unei unități a Brigăzii 8 ROT Focșani a fost găsit împușcat în cap. Ancheta a fost preluată de procurorii militari pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă