13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalRusia este acuzată de SUA că ar folosi copii drept pioni

Rusia este acuzată de SUA că ar folosi copii drept pioni

Ambasadorul SUA la Moscova, Jon Huntsman, a explicat că neacordarea vizelor pentru cei 30 de profesori care urmau să ajungă în capitala rusă luna viitoare ar putea duce la reducerea numărului de copii care frecventează Şcoala Anglo-Americană.

“Copiii nu trebuie folosiţi ca pioni în dispute diplomatice”, a subliniat Huntsman într-un comunicat, exprimându-şi speranţa ca problema să fie rezolvată înainte de începutul anului şcolar.

În ce o priveşte, Moscova a argumentat că SUA au cerut în mod inadecvat vize diplomatice, în condiţiile în care profesorii la o unitate de învăţământ trebuie consideraţi în situaţia unei întreprinderi comerciale.

La şcoala în cauză, înfiinţată în 1949, învaţă în prezent 1200 de elevi, între care copii ai personalului diplomatic, ai altor cetăţeni străini şi ai unor ruşi bogaţi.

Ministerul rus de Externe a informat săptămâna trecută Ambasada SUA la Moscova că nu le vor fi eliberate vize profesorilor care urmau să vină, a menţionat într-o scrisoare adresată părinţilor diplomata americană Heather Byrnes. Scrisoarea i-a avertizat pe părinţi asupra unor “consecinţe drastice” pentru şcoală, care s-ar putea vedea obligată să limiteze înscrierile.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, MAE rus a precizat că a cerut în mod repetat ambasadei SUA, de-a lungul timpului, să discute despre statutul şcolii şi problema vizelor pentru profesori.

Ziarul rus Kommersant a relatat în iunie 2017 că Moscova are în vedere măsuri împotriva acestei instituţii, ca represalii la sancţiunile impuse Rusiei de fostul preşedinte american Barack Obama în 2016.

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Ciucă și Ciolacu s-au pozat alături de patriarhul Daniel, la capela din Parlament

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, liderii PNL și PSD, s-au fotografiat alături de patriarhul Daniel și au publicat aceste poze pe conturile lor de...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă