13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia: Conturile organizaţiei opozantului Alexei Navalnîi au fost blocate

Rusia: Conturile organizaţiei opozantului Alexei Navalnîi au fost blocate

Navalnîi este anchetat pentru spălare de bani, dar purtătoarea de cuvânt Kira Iarmici a precizat că a fost blocat şi contul echipei politicianului, care nu figurează în dosar.

Ancheta a început sâmbăta trecută; organizaţia lui Navalnîi este suspectată că a primit ilegal aproape un miliard de ruble (circa 13,8 milioane de euro). Joi au fost efectuate percheziţii la domiciliile mai multor apropiaţi ai liderului opoziţiei.

Fondul Anticorupţie al lui Navalnîi se află la originea mai multor dezvăluiri despre bogăţia şi corupţia elitei ruse. Presa publică nu preia astfel de materiale, care sunt însă distribuite în reţelele sociale. Un videoclip în care premierul Dmitri Medvedev este acuzat că deţine controlul asupra unui imperiu imobiliar a fost vizualizat de 31,5 milioane de ori pe YouTube.

Cea mai recentă anchetă a organizaţiei lui Navalnîi a relevat săptămâna trecută că Natalia Sergunina, adjunctă a primarului Moscovei, a deturnat miliarde de ruble din banii publici prin gestiunea fondului imobiliar al municipalităţii.

Autorităţile ruse se confruntă cu cele mai puternice proteste de la revenirea la Kremlin a preşedintelui Vladimir Putin, în 2012. Două manifestaţii neautorizate de la Moscova, unde protestatarii au cerut alegeri libere, au fost urmate de circa 1400, respectiv 1000 de arestări. Aproape toate personalităţile din opoziţie au fost condamnate la pedepse cu închisoarea, în general pe termen scurt, pentru instigarea manifestanţilor.

Navalnîi execută în prezent o condamnare de 30 de zile de închisoare, în timpul căreia a fost spitalizat, la sfârşitul lui iulie. Oficial, a fost vorba de o reacţie alergică, însă opozantul nu exclude posibilitatea de a fi fost otrăvit.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă