Assad și Putin (Foto: Al-Monitor)

Rusia avertizează Occidentul că nu acceptă înlăturarea de la putere a lui Bashar al-Assad

Moscova se va opune încercărilor Occidentului de a implementa planuri vizând schimbarea regimului în Siria, a declarat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă oficială rusă TASS, informează Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2018 - 17:04

''Ministrul de externe francez (Jean-Yves Le Drian) a anunţat că reuniunea Consiliului de Securitate al ONU va fi dedicată (luni) nu doar situaţiei din Afrin, ci şi situaţiei din Ghouta Orientală şi Idlib'', a afirmat ministrul Lavrov.

În acest context, șeful diplomației ruse a acuzat ''partenerii occidentali'' că agită apele în legătură cu Ghouta Orientală şi Idlib în condiţiile în care o concentrare mare de rebeli ai Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, care efectuează tiruri asupra Damascului, inclusiv asupra ambasadei ruse, continuă să se afle în Ghouta Orientală.

Ministrul rus de Externe a mai spus că ţările occidentale ignoră faptul că ''datorită eforturilor guvernului rus şi ale trupelor ruse a început recent evacuarea celor răniţi din Ghouta Orientală, inclusiv a copiilor care au nevoie de asistenţă medicală''.

Lavrov a subliniat că Occidentul ignoră şi faptul că până recent partea de est a Idlib s-a aflat sub controlul Frontului Al-Nusra, fosta ramură a Al Qaida în Siria, considerată de ONU drept ''grupare teroristă''

''De curând, a început o ofensivă a armatei siriene, cu sprijinul nostru, care s-a încheiat cu încercuirea părţii principale a grupării Fateh al-Sham'', a spus Lavrov, opinând că aceasta se pare că a provocat îngrijorarea ''unor ţări occidentale''.

În opinia sa, toate acestea confirmă încă o dată că SUA şi coaliţia condusă de ele încearcă să protejeze fostul Front Al Nusra pentru a putea realiza planul de schimbare a regimului preşedintelui Bashar al-Assad, ''aşa-numitul plan B''.

"Pentru noi, aceasta este absolut inacceptabil, ne vom opune ferm acestor încercări", a avertizat Serghei Lavrov.

Comentarii