Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia ar încerca să fure din Marea Britanie rezultatele unui studiu privind vaccinul Covid

Un grup de hackeri ruşi este acuzat că atacă organizaţii din Marea Britanie, SUA și Canada pentru a le sustrage rezultatele unor cercetări despre un vaccin împotriva noului coronavirus, Covid-19.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.07.2020 - 00:34

National Cyber Security Centre (NCSC) din Marea Britanie susține că un grup de hackeri cunoscut sub numele APT29, ''Ducs'' sau ''Cozy Bear'' ar viza "în principal ţinte guvernamentale, diplomatice, grupuri de reflecţie, actori din sectorul sanitar şi al energiei pentru a le sustrage valoroasa proprietate intelectuală''.

Marea Britanie estimează că grupul APT29 ''operează aproape sigur în cadrul serviciilor de informaţii ruse'', informează, joi, agențiile occidentale de presă.

În replică, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a susținut că aceste acuzații privind implicarea Rusiei în spionarea cercetătorilor britanici sunt "total nefondate".

Comentarii