Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia: Anchetă pentru "tulburări în masă"

Justiţia rusă a declarat deschiderea unei anchete pentru "tulburări în masă", după un miting neautorizat al opoziţiei reprimat ferm de poliţie la Moscova, ne spune AFP.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

30.07.2019 - 19:25

O procedură pentru "organizarea de tulburări în masă" poate duce la pedepse de până la 15 ani de închisoare.

"Anchetatorii au stabilit că un grup de persoane a difuzat pe internet în ajunul manifestaţiei neautorizate apeluri la participare, recunoscând în mod conştient că aceste acţiuni ar putea duce la tulburări în masă", a scris Comitetul rus de anchetă într-un comunicat.

Anchetatorii îi acuză pe manifestanţi de "încălcare gravă a ordinii publice, violenţe împotriva forţelor de ordine" şi, de asemenea, că au spart sâmbătă cordonul de securitate instituit de poliţie pe bulevardul care înconjoară centrul Moscovei, "paralizând'' astfel circulaţia.

Comitetul de anchetă a anunţat de asemenea deschiderea de proceduri penale împotriva unor manifestanţi pentru "violenţă împotriva forţelor de ordine".

Parchetul rus a cerut la rândul său marţi să se reacţioneze ''cu severitate'' la manifestaţiile neautorizate, în condiţiile în care o nouă acţiune de protest a opoziţiei este planificată pentru sâmbăta viitoare la Moscova. Manifestaţia a fost autorizată de primărie, conform organizatorilor, dar locul propus de autorităţi, bulevardul Saharov din centru, nu este pe placul opozanţilor. Dar dacă opoziţia refuză să se întâlnească în locul autorizat şi se decide pentru altul, manifestaţia sa riscă să fie considerată oficial drept neautorizată.

Opoziţia denunţă respingerea mai multor candidaturi independente la alegerile locale din 8 septembrie, care riscă să-i pună în situaţii dificile pe candidaţii susţinători ai puterii, pe fondul nemulţumirii sociale.

Principalul oponent al Kremlinului, Alexei Navalnîi, şi mai mulţi dintre aliaţii săi au fost condamnaţi la scurte pedepse cu închisoarea pentru organizarea manifestaţiei de sâmbăta trecută de la Moscova.

Comentarii

loading...