2.7 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia aduce un efectiv sporit de militari la Severodonețk pentru controlul deplin...

Rusia aduce un efectiv sporit de militari la Severodonețk pentru controlul deplin al orașului

Rusia trimite un număr mare de militari la Severodonețk din alte zone de luptă pentru a încerca să obţină controlul deplin asupra oraşului estic de pe linia frontului, a declarat sâmbătă guvernatorul regiunii Lugansk, relatează Reuters.

„Astăzi, mâine sau poimâine vor arunca în luptă toate trupele de rezervă pe care le au… Pentru că deja sunt atât de mulţi, au ajuns la o masă critică”, a declarat la televiziunea naţională guvernatorul regiunii Lugansk Serhii Gaidai.

El a mai spus că forţele ruse controlează mare parte, dar nu întreg oraşul Severodoneţk.

Mai devreme, el a anunţat pe Telegram că se dau lupte feroce în apropiere de Severodoneţk.

„În satele vecine, luptele sunt foarte dificile – la Toşkivska, Zolot. Ei încearcă să avanseze, dar eşuează”, a declarat el, potrivit agerpres.ro.

„Apărătorii noştri se luptă cu ruşii în toate direcţiile. Recent, ei au doborât un avion şi au făcut prizonieri”, a spus Gaidai.

Rusia aduce și mai mulți militari, dar Ucraina afirmă că trupele rezistă în Severodonețk după ce ultimul pod a fost distrus

Ucraina a declarat că forțele sale încă rezistă în interiorul orașului Sievierodonetsk și încearcă să evacueze civilii, după ce Rusia a distrus ultimul pod către orașul din estul devastat, într-un potențial punct de cotitură într-una dintre cele mai sângeroase bătălii din război.

Ucraina a declarat că forțele sale încă rezistă în interiorul Siervierodonetsk după ce Rusia a distrus ultimul pod către oraș.

Imaginile din satelit publicate marți de Maxar Technologies au arătat pagubele aduse structurilor din jurul orașului din estul Ucrainei, colectate sâmbătă, 11 iunie.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă