6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalRusia, acuzată de țările sărace că nu a livrat dozele de vaccin...

Rusia, acuzată de țările sărace că nu a livrat dozele de vaccin promise

Rusia se află într-un nou scandal în ceea ce privește vaccinul anti-Covid-19 Sputnik. Mai multe țări în curs de dezvoltare se plâng de faptul că statul rus nu a livrat dozele de ser promise, ci doar o parte din cele comandate și plătite deja. La începutul acestui an, Fondul Suveran de Investiții al Rusiei a anunțat că are capacitatea de a livra 700 de milioane de doze de vaccin, însă până la finalul lunii iulie, realitatea a fost complet diferită.

Iranul este una dintre țările cele mai afectate de întârzierea vaccinului Sputnik.  Autoritățile de la Teheran au comandat 60 de milioane de doze într-un contract inițial semnat cu Rusia, însă până la finalul lunii iunie au primit doar 920.000 de doze de ser. Între timp, până la finalul lui iuliem numărul a ajuns la 2 milioane.

De asemenea, Guatemala ar fi încheiat un acord cu Rusia pentru livrarea a 9 milioane de doze și a plătit în avans 57 de milioane de dolari. Cu toate acestea, statul a primit din partea rușilor doar 150.000 de doze. Honduras, Bolivia sau Mexic sunt doar alte câteva exemple din America Latină care s-au plâns de „țeapa” dată de Rusia în livrarea dozelor de vaccin. În timp ce acestea rămân fără vaccin pentru populație și s-au implicat în scandal, autoritățile din Rusia susțin că este vorba despre o „propagandă atroce”.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă