Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rusia acuză SUA de „egocentrism” privind dezarmarea

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a denunţat marţi ''egocentrismul'' american în materie de dezarmare şi a cerut Statelor Unite ale Americii să relanseze ''dialogul multilateral'', în special pentru a lansa negocieri privind pacea în spaţiu, potrivit AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

25.02.2020 - 16:14

''Este important să oprim degradarea arhitecturii de dezarmare'', a declarat şeful diplomaţiei ruse în faţa Conferinţei privind dezarmarea de la Geneva.

''Lansăm un apel către SUA pentru a reveni la dialogul multilateral şi la respectarea tuturor acordurilor încheiate în cadrul Naţiunilor Unite'', a adăugat el, insistând asupra reînnoirii acordurilor care ''ar asigura stabilitatea pe această planetă'', mai notează Agerpres.

Lavrov a deplâns ''egocentrismul'' SUA, acuzându-le de retragerea din diferite acorduri în materie de dezarmare.

''În ultimul timp în politica SUA s-a putut constata tendinţa de a impune comunităţii internaţionale propriile lor reguli în detrimentul dreptului internaţional'', a adăugat ministrul rus, criticând în special retragerea americană în 2018 din acordul nuclear iranian şi, în 2019, din Tratatul cu privire la Forţele Nucleare Intermediare (FNI), care a fost încheiat în ultima etapă a Războiului rece.

La ora actuală este în vigoare un singur acord nuclear bilateral între Moscova şi Washington: Tratatul New Start, care menţine arsenalul nuclear al celor două ţări mult sub nivelul din timpul Războiului rece, dar care expiră în 2021.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...