Rusia acuză Romania de difuzarea de informații false

Ministerul Apărării al Rusiei afirmă că informațiile difuzate de autoritățile românești despre reținerea unor nave rusești sunt false, ne spune Novosti.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

26.07.2019 - 20:09

Ministerul Apărării al Rusiei neagă informațiile autorităților românești despre o pretinsă blocare și reținere a navelor cu tehnica blindată rusească care urma să ajungă în Serbia.

“Ministerul Apărării al Rusiei nu a expediat niciun fel de nave pentru transportarea tehnicii militare pe Dunăre în Serbia. Toate declarațiile despre asemenea livrări și o pretinsă “reținere” de către partea românească a transportului rusesc cu blindate sunt niște minciuni”, se spune în comunicatul instituției, citat de RIA Novosti.

În același timp, Ministerul Apărării subliniază că “exportul producției cu destinație militară din Federația Rusă în Serbia a fost efectuată strict în conformitate cu dreptul international, în cadrul cooperării militare și tehnice bilaterale”.

“Toate livrările au fost efectuate în conformitate cu condițiile contractului și în termenii conveniți de cele două părți”, se menționează în comunicat.

Comentarii