14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalRusia acuză. Occidentul, suspectat de atacuri cibernetice

Rusia acuză. Occidentul, suspectat de atacuri cibernetice

‘Servicii secrete străine efectuează activităţi pentru a identifica vulnerabilităţile infrastructurii informatice ruse în vederea lansării unor atacuri cibernetice masive’, a declarat Patruşev, citat de Interfax, într-o reuniune cu şefi regionali în oraşul siberian Omsk.

Potrivit acestuia, sunt vizate în principal obiective-cheie ale infrastructurii Federaţiei Ruse, ceea ce creează o ‘ameninţare reală la adresa securităţii naţionale’.

Patruşev a recunoscut că numărul cazurilor de nerespectare a măsurilor de securitate informatică este semnificativ, în special în domenii importante precum transporturile şi energia.

‘În aceste domenii trecerea la utilizarea programelor informatice de producţie naţională nu se realizează destul de eficient’, a avertizat el.

Rusia a declarat în mai multe rânduri că a făcut obiectul unor atacuri informatice, notează EFE.

Potrivit Centrului naţional de coordonare pentru incidentele informatice din Moscova, anul trecut, au fost înregistrate peste 4.300 de milioane de atacuri informatice asupra structurilor informaţionale cruciale din Federaţia Rusă, dintre care 17.000 au fost considerate ‘foarte periculoase’.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă