Foto: Arhivă

Rusia acuză Marea Britanie că percheziţionează fără motiv un avion al Aeroflot

Un avion aparţinând companiei naţionale a Rusiei, Aeroflot, era percheziţionat vineri seară de autorităţile britanice, pe un aeroport din zona Londrei, a anunţat Ministerul de Externe de la Moscova.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2018 - 23:25

Autorităţile britanice nu au prezentat motivul percheziţiei, a declarat, vineri, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de Digi 24.

Reprezentanta Rusiei a calificat această percheziţie drept ”ultima provocare”.

Zaharova nu a precizat numele aeroportului de la Londra pe care are loc această percheziţie, însă un zbor de la Heathrow către Moscova avea, vineri seară, o întârziere de trei ore.

Tensiunile între Londra şi Moscova au atins un nivel extrem de ridicat după ce Marea Britanie a acuzat Rusia că ar fi organizat otrăvirea cu novicioc, un agent neurotoxic, a lui Serghei Skripal, un fost ofiţer de informaţii rus, precum şi a fiicei sale Iulia, pe 4 martie, la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Atât Marea Britanie cât şi Rusia au expulzat câte 23 de diplomaţi ai celeilalte părţi. Alte ţări occidentale s-au declarat solidare cu Marea Britanie anunţând, la rândul lor, că expulzează angajaţi ai ambasadelor ruse de pe teritoriul lor.

Comentarii